Avenyn

Med vita stommar och ask ritades och byggdes köket på Avenyn för hand. Här valdes en bänkskiva och stänkskyddd i carraramarmor och materialen harmoniserar med den svala  färgskalan i våningen i centrala Göteborg. Sockeln är indragen med ett rakt avslut som inte tar någon fokus ifrån den dekorativa stuckaturen och de gedigna materialen som tydligt lyfts fram. Askens svala och mjuka grå ton övergår i den levande marmorn på både bänkskiva, köksö och som stänkskydd istället för kakel. Lådorna är av massiv ek och är försinkade. Skåpens insida målade i en mellangrå ton för att skapa ett djup till de vita och ljust grå nyanserna. Skafferiet är generöst i både djup och höjd med innanförliggande utdragslådor, och stegen i köket flyttas enkelt mellan rummens platsbyggda förvaringar när något ska tas ned från den allra översta hyllan. Takhöjden har tagits tillvara på och använts för att få ut maximal förvaring genomgående. I köket på Avenyn finns även ett specialritat städskåp som smälter in den övriga förvaringen i köket. Lådorna är försedda med en tvättbar matta av filt som minskar skrammel och låter porslinet vila varsamt. Handtagen är av sval borstad aluminium och försedda med ett grepp i läder som med årens användning får en vacker karaktär.