Från idé till färdigt kök i 5 steg

Kök kan se ut på många olika sätt. Kanske har du siktet inställt på gourmetmiddagar och behöver plats för ångugn, sous vide-utrustning och espressomaskin? Kanske ska köket vara en social yta med gott om plats att umgås för hela familjen? Utgå ifrån behoven och skriv sedan en önskelista. Fundera också på vilken stil som skulle passa bäst i just ert hem. Vill ni ha ett lantkök, ett retrokök, ett modernt kök eller kanske ett shakerkök? En stor köksö, dubbla diskhoar eller en inbyggd sovplats till hunden? Här kan inredningsmagasin och Pinterest ge inspiration. Spara bilder ni gillar och ta med dem till oss så skapar vi tillsammans det perfekta köket för familjen.

  1. Första mötet – Oftast träffas vi hos oss i Varberg för att tillsammans gå igenom förutsättningar, mått och önskemål. Men bor ni långt härifrån går det även bra att sköta detta via mail.
  2. Ritningar och offert – Baserat på vårt första möte får ni ett designförslag och en offert. Är allt till belåtenhet bokar vi nu tid i vår produktionskalender.
  3. Hembesök och kontrollmätning – Före produktionsstart kommer vi alltid hem till er för att kontrollmäta och gå igenom beställningsunderlaget tillsammans.
  4. Produktion – Produktionsstarten utgör deadline för ändringar och sker vanligtvis 5-8 veckor före överenskommen leverans.
  5. Montage – Är ni händiga går det bra att själva montera ert nya Himlekök. Annars rekommenderar vi att ni använder någon av de duktiga montörer som Himlekök har etablerade samarbeten med eller annan erfaren hantverkare.