Från idé till färdigt kök

Ett kök kan se ut på många olika sätt och det är viktigt att utgå ifrån hur köket ska användas. Ibland är den sociala ytan viktigare än matlagningen och ibland är matlagning och funktion viktigast av allt. Hur du än tänker att ditt kök ska användas har vi kunskapen och passionen att rita köket du drömmer om.

Med utgångspunkten i behoven och drömmen tar vi fram en skiss och slutligen en ritning för det nya köket. Innan köket går vidare till snickeriet gör vi ett hembesök och kontrollerar alla mått och gör eventuella sista justeringar tillsamans med dig. När ditt kök skapas behöver snickeriet ca 3-6 veckor för att utföra hantverket, därefter bygger er snickare eller en montör i vårt nätverk upp köket hemma hos dig på plats. Önskar du en annan lösning är du välkommen att kontakta oss, så hittar vi ett sätt som passar dig.

Du är välkommen att besöka vårt showroom i Varberg och kliva in i en miljö med inspirerande kök i flera olika stilar och smarta och eleganta förvaringslösningar. Här kan vi tillsammans titta på material och tillval och påbörja resan mot utformningen av det nya köket. Finns det inte möjlighet att besöka oss i Varberg så vet vi många andra sätt att kommunicera, och hittar ett sätt som passar er bäst.

Bra att tänka på

Nedan hittar du våra samlade tankar kring vad som är bra att tänka på när det är dags att skapa det nya köket. Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta våra kunniga projektledare.

 • Att prioritera arbetsyta och utrymme för förvaring på var sida om spis häll och diskho och att det behöver vara minst 80cm mellan diskho och spis.
 • Ge gott om utrymme kring ytan där tillagning och beredning av mat sker för att få plats att laga mat både ensam och tillsammans.
 • Diskho, spis och kyl placeras med en fördel så att det går att röra sig i en triangel mellan dessa moment.
 • Att luckan till diskmaskinen inte är ivägen eller känns utsatt när luckan står öppen. Ett gott råd är att placera diskmaskinen så att all urlastning sker åt ett hål. Då blir det både lättare och roligare att plocka in den rena disken.
 • För den som har ett stort kök  kan det vara en god ide att tänka på köket uppdelat i zoner. En för matlaging och beredning, en för disk och en social yta.
 • När det finns gott om yta, planera för extra djupa bänkskivor
 • Gällande fläktar, placering, om den går att flytta och vilken typ av fläkt som används idag.
 • Vatten och avloppets placering, och om det går att flytta. Tänk likadant kring elementen.
 • Planeras några ändringar i rummet, exempelvis tak eller golvhöjd.
 • Fundera kring om det finns något som påverkar färgvalen i köket, exempelvis vädersträck, eller om val av golv och väggar redan är bestämda.
 • Vart elen sitter eller vart elen borde sitta för beredning och köksmaskiner.
 • Skafferiet och placeringen av glas och porslin är något som ibland inte tänks igenom så som man lever och använder sitt kök. Försök tänk se hur du lagar mat, umgås och plockar i ordning och skriv ner vad som känns naturligt eller självklart för dig.