Från idé till färdigt kök

När man väljer Himlekök får man kök och inredning skapat helt efter sina önskemål och förutsättningar. Vi tillverkar varje detalj för hand med stor omsorg och detsamma gäller våra ritningar. Vi är måna om att hjälpa er genom hela processen från första kreativa mötet till dess att er inredning är monterad och klar. Vi tar även ansvar för att alla måtten stämmer och kommer därför alltid hem till er för att kontrollmäta innan produktionsstart.

Vi tillverkar all vår inredning själva och finns det möjlighet får man gärna besöka oss i Träslövsläge för en rundtur i snickeriet, klämma och känna i showroomet och träffa snickaren som tillverkar inredningen. Vi levererar kök och inredning över hela landet och kan man inte besöka oss hjälper vi er gärna över telefon och mail. Hur ni än väljer att gå till väga så finns vi till hands med tips och råd på vägen.

Steg för steg

Frågor & Svar

Vi sätter stort värde i att vara flexibla och strävar alltid efter att vara så tillmötesgående som möjligt. Nästan allt är därför möjligt att göra och den mesta av vår produktutveckling sker tillsammans med kund. Har ni förslag på ändringar i process eller utförande på köket tar vi därför gärna emot dom.

Gör ni hembesök?

Efter att man godkänt offerten och betalat handpenningen kommer vi alltid hem till er för att kontrollmäta och se så att allt stämmer med ritning. Detta gör vi så att ansvaret för att det blir rätt ligger på oss.

Dock, har vi i dagsläget, tyvärr inte möjlighet att göra hembesök innan man bokat produktionstid och betalat handpenning.

Vad kostar ett kök?

Priset varierar främst beroende på antalet skåp, typ av inredning och vilka material man väljer. I offerten man får från oss lämnar vi grundpris baserat på ritning med tillägg för olika tillbehör och materialval.

Snickerierna till ett mindre kök börjar ofta runt 150 000kr och för lite större kök brukar det börja från 250 000kr. Tänk på att offerten inte inkluderar montage och eventuell platsmålning.

Vilka material använder ni?

Vi skräddarsyr varje inredning unikt för varje kund och är därför helt anpassningsbara vad gäller material. I grundutförande utgår vi dock från stommar av 19mm melminklädd möbelskiva och luckor av mdf med möjligheten att välja till helmassiva stommar samt olika fanerade och helmassiva luckor.

Våra kök i helmassivt utförande är oftast tillverkade med 19mm stommar av massiv grankärna som sen faneras med ask eller ekfaner. Våra massiva ramluckor görs oftast med 22mm ram av massiv ask samt fanerad spegel och till våra släta luckor använder vi helst treskiktslimmat massivträ.

Har ni fast leveranstid?

Vi är mycket stolta över vår leveranssäkerhet och vid bokningstillfället får ni ett specifikt leveransdatum från vilket köket är leveransklart.

Levererar ni över hela landet?

Ja, vi leverera över hela Sverige, resten av Norden och även enstaka leveranser längre söder ut.

Hur går leveransen till?

Vill man hämta sin inredning själv går det bra och man får i sådana fall även hjälp att lasta samt kan få låna släp av oss. Önskas istället leverans sker den direkt i specialbilar utan omlastning. Vänligen notera att chauffören inte kan hjälpa till att bära in varorna och det är därför viktigt att det finns folk på plats när leveransen kommer.

Vi behöver skjuta på leveransen, går det?

Är man ute i god tid försöker vi flytta hela produktionstiden för att bättre matcha önskad leverans men går inte det tillverkar vi ändå på utsatt tid och lagerhåller istället varan fram till dess att man är redo att ta emot leveransen. Mer detaljerad information kring försening finns i våra allmänna villkor.

Kan man använda egna montörer?

Ja, men vi rekommenderar att man anlitar en erfaren köksmontör.

Vad går att anpassa?

Vi skräddarsyr våra inredningar från grunden och det mesta går därför att anpassa. Hos oss är allt special och specialanpassningar kostar därför inget extra.

Vad är speciellt med era shakerkök?

Himleköks shakerkök tillverkas med 19mm stomsidor vilka listas på plats med 38*10mm list som sen spacklas och penselmålas på plats. Detta ger ett helt platsbyggd intryck med dolda skarvar och liten risk för sprickbildning.

Vad innebär det att köket platsmålas?

Himleköks shakerkök är avsedda för utvändig platsmålning. Detta innebär att alla insidor levereras färdigmålade medans synliga sidor ska penselmålas på plats i samband med montaget.

Gör ni mer än bara kök?

Vi tillverkar all typ av skåpsbaserad inredning och är, utöver kök, även specialister på exklusiva vinkällare, garderober, dressingrooms och bokhyllor.

Vad har ni för garantier?

Allt vi tillverkar skapas för att hålla i generationer och vi lämnar därför 10 års garanti på allt som är tillverkat av oss. För tillbehör och sådant som inte är tillverkat av oss (ex. beslag och vitvaror mm) gäller istället varje tillverkares garantier.

Skulle man råka ut för att något ändå går fel sätter vi stor stolthet i att alltid lösa problemet så snabbt som möjligt.

Vad händer efter att jag tackat ja till en offert?

Efter att man tackat ja till offerten och betalat in handpenningen så bokar vi in en tid i vår produktionskalender. Innan produktionsstart kommer vi alltid hem till er för att kontrollmäta och göra sista ändringarna och detta innebär att det är slutmätningen som utgör deadline för eventuella ändringar på ritning.

Hur går betalningen till?

I samband med att man tackar ja till en produktionstid betalar man handpenning om 10 000kr. Resterande ordervärde, exklusive eventuella bänkskivor, faktureras sen i samband med produktionsstart och med den utsatta leveranstiden som sista betaldag. Fakturan för bänkskivor utgör sen slutfaktura och skickas efter att bänkskivorna mallats.

Vilka vitvaror kan man välja?

Vi har väl inarbetade samarbeten med ett flertal vitvaruleverantörer som exempelvis Miele, Gaggenau, Bora, Ilve och Bertazzoni men vill man köpa vitvarorna själv går det också bra.