Apelviken

I det äldre huset i Apelviken i Varberg stod funktion och ärlighet i fokus när det nya köket skulle skapas. Med inspiration från restaurangernas storkök placerades köket som en skulptur mitt i rummet där en tydlig uppdelning av tillagning och servering syns i såväl färg- som materialval. Den massiva stålskivan med både diskho och spis har stora ytor för all sorts tillagning medan den oljade varma eken bjuder in till umgänge.

Längs väggarna döljs alla nödvändiga funktioner som kyl, frys och skafferi bakom de svarta, och för köket speciellt framtagna, ribbade fronterna i massivt trä. Kökets alla stommar är också tillverkade i massivt trä och varje utrymme har optimerats för att skapa så mycket förvaring som möjligt. Det svartmålade serveringsskåpet med en insida av oljad ek, rymmer alla nödvändigheter för köket och har en avlastningsyta i svart marmor.

Köket i Apelviken är rikt på kontraster där den oljade eken möter det svartmålade, den varma känslan av trä möter det rostfria stålet och marmorn, och det moderna köket möter charmen i det gamla huset.