Äppelladan

Magnus Nilsson har gjort sig känd som en av världens bästa kockar och under flera år ansågs Fäviken, en bit utanför Åre, som Sveriges absolut bästa restaurang. När Magnus lade ner restaurang Fäviken för att istället flytta till Skåne och starta äppelodlingar ville han samtidigt skapa ett boende för sig och sin familj med fokus på matlagning, sociala ytor och kontakt med naturen.

Magnus har samma kompromisslösa inställning till inredning som han har till matlagning och varje detalj har därför anpassats helt efter hans unika önskemål och förutsättningar. Tillsammans har vi tagit fram ett kök där vi, för första gången, arbetat helt i massiv svensk ek. Den vackra eken har vuxit, bara några mil bort, på gränsen mellan Småland och Skåne. Samma plank som använts till luckorna har även använts till väggar och tak vilket ger en helt och hållet inbyggd känsla.

Material: linoljebehandlad ek från Ängavångens Ekgolv
Bänkskiva: 6mm rostfritt stål
Golv: Kolmårdsmarmor
Vitvaror: Gagganeau